Training Communiceren met Pubers

logo smile
communiceren met pubers

heb jij thuis pubers, tussen de 10 en 19 jaar, en zit je soms met je handen in het haar?

Herken je dit? Of wil je gewoon wat meer handvatten zodat het allemaal net wat lekkerder verloopt thuis?

Meld je dan aan voor deze laagdrempelige mini-training van drie avonden vol van herkenbare situaties en waarbij je met praktische tips naar huis gaat!

Wat leer je in deze mini-training?

Tussen het 10e en 25e levensjaar beleven jongeren de meest creatieve periode van hun leven. Ouders ervaren in deze periode vaak veel onzekerheid. Waarom gedragen jongeren zich soms opeens op zo'n onbegrijpelijke manier? Hoe help je ze de goede stappen te nemen?

In deze mini-training leer je een krachtige, liefdevolle coach/mentor te zijn voor je puber. Je komt tegemoet aan zijn of haar behoeften, waarbij ook jouw waarden en behoeften belangrijk zijn. Je communiceert op een manier die wederzijds begrip en respect bevordert. Je ervaart de voordelen van regels handhaven op een manier die voor pubers prettig is en waarmee je verzet voorkomt. Je leert meer over conflicten, het voorkomen en het oplossen ervan. Je gaat aan de slag met vragend luisteren, een manier van communiceren waarbij jouw puber zich gezien en gehoord voelt.

We werken aan de hand van eigen casussen, zodat je thuis meteen aan de slag kunt. Het mooie is dat je zult merken dat je niet de enige bent. Andere ouders lopen tegen dezelfde problemen aan als jij. Je leert dus ook ontzettend veel van andermans casussen.

Je hoeft geen grote issues te hebben. Ook als het meestal goed gaat, zul je waardevolle inzichten en tools leren en meer in verbinding komen met je puber.

Praktische informatie

lampje

Data: 16 april | 14 mei | 28 mei 2024
Tijden: 19.30 - 22.00 uur
Investering: €150 per persoon
Locatie: Gasthoeve de Zijp, Zijp 2d te Boekel

Data: 10 oktober | 31 oktober | 21 november 2024
Tijden: 19.30 - 22.00 uur
Investering: €150 per persoon
Locatie: Gasthoeve de Zijp, Zijp 2d te Boekel

Inschrijven

Inschrijfformulier training Communiceren met pubers (16-4-2024 en 10-10-2024) (#5)