Trainingen voor ouders

logo smile

opvoeden, een vak apart

Heb jij ook wel eens moeite om regels te handhaven in huis? Of zou je willen dat je meer contact had met je kind? Waarom gedraagt hij zich in die ene situatie altijd zo dwars? Hoe kun je zorgen dat ze nu gewoon even opschieten? En waarom is je dochter de laatste tijd zo stil?

Kinderen hebben is prachtig. Maar soms kan het ook frustrerend zijn als je na een dag keihard je best doen weer een grote mond terugkrijgt, of als je het gevoel hebt dat je de hele dag alleen maar politieagent aan het spelen bent. Of als je achteraf spijt hebt, omdat je een keer bent uitgevallen, terwijl dat eigenlijk niet op zijn plaats was.

Voor veel ouders is dit herkenbaar. Soms weet je het als ouder even niet meer. Of je weet het wel, maar het lukt niet zoals jij het wil. Er is nl. een groot verschil tussen 'weten hoe je iets kunt aanpakken' en 'het daadwerkelijk doen'. Dat vergt geduld en heel veel oefening.

Karin&Co biedt drie verschillende trainingen aan. Hieronder meer daarover.

Karin luisterend
logo smile

kinderen leren met vallen en opstaan, ouders ook.

training Communiceren met kinderen

De training Communiceren met Kinderen is laagdrempelig en vol herkenning, oefening, eyeopeners, inzichten en waardevolle tools. De training is geschikt voor ouders van kinderen in alle leeftijden (de grootste slag sla je als je kinderen tussen 1 en 10 jaar zijn) en voor iedereen die in werk of privé met kinderen te maken heeft. De training vindt plaats in Boekel en op aanvraag ook andere plekken in het land.

Zou jij de training graag dichter bij huis volgen? Laat het me weten door HIER een bericht achter te laten. Check bij je vrienden, kennissen, familie en buren of ze ook mee willen doen. Bij acht deelnemers kom ik een training verzorgen op locatie. Data en tijden stemmen we in overleg af.

training Communiceren met pubers

De training Communiceren met Pubers is laagdrempelig en vol herkenning, oefening, eyeopeners, inzichten en waardevolle tools, specifiek gericht op jou en je puber. In drie avonden leer je meer over het puberbrein en ga je aan de slag met je eigen casussen.

training Eerste hulp bij ouderschap

Je weet dat je het meeste bereikt als je met een rustige stem praat tegen je kind. Maar als bij jou de emoties oplopen, dan lukt dat niet meer. Super logisch. Je bent nl. gewoon een mens.

Deze tweedaagse training is een mooie combi van praktische vaardigheden omtrent communiceren met kinderen eigen maken en aan de slag met je eigen emoties met behulp van de verbonden ademhaling.

Een prachtcadeau voor jezelf en je gezin.

Individuele sessies

Is een groepstraining een drempel voor jou? Wil je je opvoedcasus liever individueel bespreken? Dat kan ook. Neem contact met me op om je vraag te stellen of een afspraak in te plannen voor een of meer individuele sessies.

logo smile

wil je weten wat andere ouders van de trainingen vonden?