Vakantie met je gezin

“Kamperen met m’n gezin voelt zo ontspannen, omdat alles in slow-motion gaat. Heerlijk.”

“Ik heb vaak hoge verwachtingen van de vakantie en dan valt het juist tegen. De kinderen mokken, willen niet mee wandelen of vragen voortdurend om iets lekkers of een scherm.”

Misschien heb je net als ik gekampeerd deze zomer en was het heerlijk. Wat maakt dat het zo fijn, relaxt en ontspannen was? Goed om dit onder de loep te nemen, zodat je hier iets van kunt meenemen in de rest van het jaar.

Wat maakt jouw vakantie relaxt? De rustgevende natuur? Niks moeten? Kinderen die zich volop vermaken met speelkameraadjes? Maakte je een wandeling met jezelf of heb je je boek uitgelezen?
Schrijf eens op wat zo fijn was voor jou en je gezin en creëer deze situaties vaker. Je hoeft zeker niet te wachten tot je volgende vakantie.

Misschien herken je (ook) het minder fijne. Wat maakt vakantie pittig voor jou en je gezin?
Gebrek aan de structuur, die je kinderen gewend zijn? Vermoeide kinderen met korte lontjes, door minder slaap? Verschillende verwachtingen en behoeften? Het gesjouw?
Schrijf eens op wat jouw vakantie pittig maakt en wat dat met jou doet. Bedenk bij ieder puntje, wat zou kunnen helpen om het voor iedereen (inclusief jezelf) aangenamer te maken. Praat hier over met mensen in je omgeving. Wie weet hebben zij een briljant idee en hoef jij het wiel niet zelf uit te vinden. Of ze herkennen zich in jouw verhaal. Je voelt je begrepen en gehoord. En soms is er geen pasklare oplossing. Wat helpt jou om dat te accepteren?
Veel succes en mooie inzichten toegewenst!

(Foto: vakantietraditie, kampvuur en Weerwolven van Wakkerdam) 

Deel dit bericht

Meer lezen?