Training Communiceren met Kinderen voor ouders

meer respect en samenwerking binnen het gezin • meer genieten van je kinderen • zo luisteren dat kinderen zich begrepen voelen • zo praten dat kinderen je begrijpen

Wat leer je in de training?

In de training leer je een krachtige, liefdevolle leider te zijn voor je kind. Je komt zowel aan de behoeften van je kind als aan je eigen behoeften tegemoet. Je communiceert met kinderen op een manier die wederzijds begrip en respect bevordert. Je ervaart de voordelen van regels handhaven op een manier die voor kinderen prettig is en waarmee je verzet voorkomt. Je leert meer over conflicten, het voorkomen en het oplossen ervan. Maar ook hoe je kinderen kunt motiveren voor nieuwe ideeën en hoe ze om kunnen gaan met teleurstellingen. Je gaat aan de slag met actief luisteren en effectief helpen. Aan het einde van de training ga je vol inspiratie, met toepasbare tools én met een mooi naslagwerk naar huis!

Voor wie is de training?

De training is voor ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd 0 tot 18 jaar en voor professionals die met kinderen werken. Je hoeft geen grote issues te hebben. Ook als het meestal goed gaat, zul je waardevolle inzichten en tools leren en nog meer in verbinding komen met je kinderen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De training wordt verzorgd op een prachtige, rustige locatie, Gasthoeve De Zijp in Boekel. De training start op een zaterdag. Je wordt die dag als het ware ondergedompeld in de materie. Er wordt voor een heerlijke, gezonde lunch gezorgd en je gaat na de eerste dag al met een heleboel mooie inzichten en oefenmateriaal naar huis. En dan begint het... thuis oefenen, tussentijds sparren met een andere deelnemer en je ervaringen meenemen naar de volgende bijeenkomst. 

Na de eerste zaterdag komen we nog 4 dagdelen bij elkaar. Elke trainingsdag komen er nieuwe thema's aan bod en er is veel ruimte voor het bespreken en oefenen van eigen casussen. Iedere keer krijg je een stukje van een kaartenwaaier, waarop de inzichten en tools voor je zijn samengevat. Super handig! De kaarten zijn eenvoudig uit te nemen om bv. op je koelkast te plakken als reminder. Zo blijf je je door de dag heen bewust van wat je wil oefenen.

Praktische info en inschrijven

Voor actuele trainingsdata, kosten en inschrijven, klik op onderstaande button: