Communiceren met Kinderen voor professionals

meer respect en samenwerking binnen de groep • meer genieten van kinderen • zo luisteren dat kinderen zich begrepen voelen • zo praten dat kinderen je begrijpen

Aanbod

 

Voor professionals werkzaam in het onderwijs en in de kinderopvang is er het volgende aanbod:

- De training Communiceren met Kinderen 
- Een Programma op Maat
- Een Inspiratiesessie voor Ouders 

Hieronder meer informatie over deze opties. 

Informeer bij je leidinggevende naar de mogelijkheden om je scholingsbudget in te zetten.

Training Communiceren met Kinderen

Deze training is een waardevolle aanvulling op je pedagogische kwaliteiten. In de training leer je een krachtige, liefdevolle leider te zijn voor kinderen. Je communiceert met kinderen op een manier die wederzijds begrip en respect bevordert. Je ervaart de voordelen van regels handhaven op een manier die voor kinderen prettig is en waarmee je verzet voorkomt. Je leert meer over conflicten, het voorkomen en het oplossen ervan. Maar ook hoe je kinderen kunt motiveren voor nieuwe ideeën en hoe ze om kunnen gaan met teleurstellingen. Je gaat aan de slag met actief luisteren en effectief helpen. 

De training wordt verzorgd op een prachtige, rustige locatie, Gasthoeve De Zijp in Boekel of op jullie eigen locatie. Je gaat na de eerste dag al met een heleboel mooie inzichten en oefenmateriaal naar huis. En dan begint het... oefenen in je werkomgeving, tussentijds sparren met andere deelnemers en je ervaringen meenemen naar de volgende bijeenkomst. 
We komen in totaal 6 dagdelen bij elkaar. Elke trainingsdag komen er nieuwe thema's aan bod en er is veel ruimte voor het bespreken en oefenen van eigen casussen. Aan het einde van de training ga je vol inspiratie, met toepasbare tools én met een mooi naslagwerk naar huis!

Programma op Maat

De training kan in overleg worden aangepast, aansluitend bij de behoefte en beginsituatie van het team of subteam. Ook kan er een inspiratiesessie of workshop verzorgd worden voor professionals. De training of workshop kan plaatsvinden op Gasthoeve De Zijp in Boekel of op jullie eigen locatie. Offerte op aanvraag.

Inspiratiesessie voor Ouders

Het contact met en de communicatie tussen ouders en professionals is van groot belang in de begeleiding van kinderen. Nodig ouders uit voor een inspiratiesessie Communiceren met Kinderen. Deze 1,5 uur durende sessie  brengt ouders mooie inzichten, spiegels, interactie, herkenning en praktische tips om de volgende dag meteen in de praktijk te brengen.

Ik neem mijn 'leendochter' Puk  mee. Samen met haar laat ik in herkenbare sketches zien hoe je het beter niet kunt doen en ook hoe je het anders zou kunnen aanpakken. Denk aan situaties als: stoppen met gamen, sporttassen opruimen, niet naar bed willen, blijven zeuren om een snoepje, ruzie, etc. Offerte op aanvraag.

Even voorstellen: Puk!

Hoi allemaal, ik ben Puk. Ik ben 12 jaar en woon in Boekel. Ik ben Karins 'assistente', om het maar even zo te noemen! Ik help Karin namelijk bij het nog duidelijker maken van situaties die kunnen voorkomen in een gezin. Dat doe ik door een kind te spelen, maakt niet uit van welke leeftijd! We laten zien hoe iets wel eens gaat en ook hoe het anders zou kunnen. 
Ik zit op school op Waldorf Uden. Ik zing, dans en acteer graag. Dat doe ik onder andere bij Stichting Volgspot Uden. Ook doe ik de vooropleiding voor Musical (MAF Junior) in Tilburg en ik speelde in Alice in Wonderland de Musical van het NJMT.

Misschien zien we elkaar wel bij een Karin & Co avond! Groetjes Puk